Vis labiau populiarėjantis kanapių aliejus: 5 privalumai odai

Kanapių sėklų aliejus, dažniausiai vadinamas tiesiog kanapių aliejumi, yra gaminamas spaudžiant kanapių sėklas. Jis skiriasi nuo kanabidiolio (CBD) aliejaus, kuris yra kanapių augalo ekstraktas, gaminamas iš kanapių žiedynų ir lapų.

Kanapių sėklų aliejus dėl savo naudingųjų savybių sveikatai jau daug metų yra populiarus tiek maisto, tiek kosmetikos ar farmacijos rinkoje. Panašu, jog kanapių aliejus kasmet tampa vis aktualesnis, ir ne veltui. Šiame straipsnyje panagrinėsime, kuo kanapių aliejus yra naudingas odai.

Veiksmingai drėkina

Labiausiai įrodyta kanapių aliejaus odai teigiama savybė yra drėkinimas. Kanapių aliejus, pasiekdamas gilesnius odos sluoksnius, itin veiksmingai sudrėkina, minkština odą. Be to, kanapių aliejus itin greit įsigeria į odą ir nepalieka riebumo pojūčio. 

Pasižymi odą maitinančiomis savybėmis

Kanapių aliejuje yra itin daug antioksidantų, kurie pamaitina odą. Antioksidantai kanapių aliejuje taip pat skaistina, lygina ir apsaugo odą. Vasaros metu kanapių aliejus gali padėti sumažinti neigiamo saulės poveikio odai žalą – kas vakarą po dušo ištepkite dar drėgną odą kanapių aliejumi ir netrukus pamatysite, kaip pagerėjo jūsų odos būklė. 

Stabilizuoja sebumo išsiskyrimą

Nors kanapių aliejus puikiai tinka visiems odos tipams, dėl sebumo išsiskyrimą reguliuojančių savybių jis itin rekomenduojamas riebiai odai. Taip pat ir jis teigiamai veikia ir išsausėjusią, į spuogus linkusią odą. Kanapių aliejus stabilizuoja sebumo išsiskyrimą tuo pačiu veiksmingai sudrėkindamas odą ir neužkimšdamas odos porų.

Slopina uždegimines odos reakcijas 

Kanapių aliejuje randama gama-linoleno rūgštis (viena iš omega-6 riebiųjų rūgščių) pasižymi stipriu priešuždegiminiu poveikiu, tuo pačiu skatina odos ląstelių regeneraciją. Tyrimai rodo, jog kanapių aliejus gali padėti įveikti odos uždegimines reakcijas ir slopinti psoriazės, egzemos bei kitų odos ligų simptomus. Be to, gama-linoleno rūgštis pasižymi ir odą maitinančiu, drėkinančiu poveikiu.

Lėtina odos senėjimo procesus

Kanapių aliejus, efektyviai sudrėkindamas, pamaitindamas, skaistindamas odą, gali padėti sumažinti smulkias raukšles ir sulėtinti odos senėjimo procesus. Kanapių aliejuje esančios linolo ir oleino rūgštys turi didelės reikšmės odos sveikatai.

Kur įsigyti ir kaip naudoti kanapių aliejų?

Kanapių aliejų galima tepti tiesiai ant švarios, sudrėkintos odos arba įmaišant į kitas kosmetikos priemones (pavyzdžiui, veido kremą). Pirmąkart naudojantiems aliejų vertėtų pasitikrinti dėl nepageidaujamų reakcijų rizikos, nedidelį aliejaus kiekį užtepant ant riešo odos. Jei atsiranda paraudimo, deginimo, niežėjimo ar kitiems dirginimo simptomai, tai reiškia, jog esate jautrus kanapių aliejui arba naudojote nekokybišką produktą.

Kadangi šiuo metu rinkoje yra gausu kosmetinių kanapių aliejų, siekiant geriausio rezultato itin svarbu rinktis kokybišką, patikimų gamintojų aliejų. Svarbiausia, jog kanapių aliejus odai būtų nerafinuotas, šalto spaudimo ir visiškai natūralus. 

Kanapių sėklų aliejus, dažniausiai vadinamas tiesiog kanapių aliejumi, yra gaminamas spaudžiant kanapių sėklas. Jis skiriasi nuo kanabidiolio (CBD) aliejaus, kuris yra kanapių augalo ekstraktas, gaminamas iš kanapių žiedynų ir lapų.

Kanapių sėklų aliejus dėl savo naudingųjų savybių sveikatai jau daug metų yra populiarus tiek maisto, tiek kosmetikos ar farmacijos rinkoje. Panašu, jog kanapių aliejus kasmet tampa vis aktualesnis, ir ne veltui. Šiame straipsnyje panagrinėsime, kuo kanapių aliejus yra naudingas odai.

Veiksmingai drėkina

Labiausiai įrodyta kanapių aliejaus odai teigiama savybė yra drėkinimas. Kanapių aliejus, pasiekdamas gilesnius odos sluoksnius, itin veiksmingai sudrėkina, minkština odą. Be to, kanapių aliejus itin greit įsigeria į odą ir nepalieka riebumo pojūčio. 

Pasižymi odą maitinančiomis savybėmis

Kanapių aliejuje yra itin daug antioksidantų, kurie pamaitina odą. Antioksidantai kanapių aliejuje taip pat skaistina, lygina ir apsaugo odą. Vasaros metu kanapių aliejus gali padėti sumažinti neigiamo saulės poveikio odai žalą – kas vakarą po dušo ištepkite dar drėgną odą kanapių aliejumi ir netrukus pamatysite, kaip pagerėjo jūsų odos būklė. 

Stabilizuoja sebumo išsiskyrimą

Nors kanapių aliejus puikiai tinka visiems odos tipams, dėl sebumo išsiskyrimą reguliuojančių savybių jis itin rekomenduojamas riebiai odai. Taip pat ir jis teigiamai veikia ir išsausėjusią, į spuogus linkusią odą. Kanapių aliejus stabilizuoja sebumo išsiskyrimą tuo pačiu veiksmingai sudrėkindamas odą ir neužkimšdamas odos porų.

Slopina uždegimines odos reakcijas 

Kanapių aliejuje randama gama-linoleno rūgštis (viena iš omega-6 riebiųjų rūgščių) pasižymi stipriu priešuždegiminiu poveikiu, tuo pačiu skatina odos ląstelių regeneraciją. Tyrimai rodo, jog kanapių aliejus gali padėti įveikti odos uždegimines reakcijas ir slopinti psoriazės, egzemos bei kitų odos ligų simptomus. Be to, gama-linoleno rūgštis pasižymi ir odą maitinančiu, drėkinančiu poveikiu.

Lėtina odos senėjimo procesus

Kanapių aliejus, efektyviai sudrėkindamas, pamaitindamas, skaistindamas odą, gali padėti sumažinti smulkias raukšles ir sulėtinti odos senėjimo procesus. Kanapių aliejuje esančios linolo ir oleino rūgštys turi didelės reikšmės odos sveikatai.

Kur įsigyti ir kaip naudoti kanapių aliejų?

Kanapių aliejų galima tepti tiesiai ant švarios, sudrėkintos odos arba įmaišant į kitas kosmetikos priemones (pavyzdžiui, veido kremą). Pirmąkart naudojantiems aliejų vertėtų pasitikrinti dėl nepageidaujamų reakcijų rizikos, nedidelį aliejaus kiekį užtepant ant riešo odos. Jei atsiranda paraudimo, deginimo, niežėjimo ar kitiems dirginimo simptomai, tai reiškia, jog esate jautrus kanapių aliejui arba naudojote nekokybišką produktą.

Kadangi šiuo metu rinkoje yra gausu kosmetinių kanapių aliejų, siekiant geriausio rezultato itin svarbu rinktis kokybišką, patikimų gamintojų aliejų. Svarbiausia, jog kanapių aliejus odai būtų nerafinuotas, šalto spaudimo ir visiškai natūralus. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.